Hoe kan ik alle Global Goals toepassen in mijn bedrijfsvoering?

Verbondenheid tussen de Global Goals

Geen honger, geen armoede, samenwerking om de doelen te behalen, actie tegen klimaatverandering en nog 13 andere doelen die behaald moeten worden. De rol van het bedrijfsleven is enorm belangrijk om de Global Goals te behalen. Minister Ploumen sprak daar nog over op het in New York georganiseerd The High-level Political Forum afgelopen juli. Tijdens dit forum worden door alle landen en instanties de opvolging en beoordeling van hoe landen de Global Goals naleven besproken. Maar hoe kun je nou 17 doelen in je bedrijfsvoering toepassen om bij te dragen aan het behalen van de Global Goals? Nou, wij hebben goed nieuws! Door de verbondenheid tussen de Global Goals kun je met het toepassen van enkele doelen al een enorme impact hebben!

Verbondenheid

Het lijkt onmogelijk om alle doelen in je bedrijfsvoering toe te passen. Maar het kan wel! Om Global Goals te halen zijn er targets opgesteld. Deze targets hangen nauw met elkaar samen en overlappen de grenzen van de individuele Global Goal. Het is natuurlijk ook zo dat elke target een sterkere verbondenheid heeft met een doel dan met een ander doel. In de studie van Davind LeBlanc (‘Towards integration at last? The sustainable development goals as a network of targets’) zijn deze bevindingen uitgebreid beschreven.

Uit deze studie is op te maken dat er een netwerk is tussen de doelen en je deze kan verbinden en dat je zo door een bepaald doel in je bedrijfsvoering toe te passen je ook een impact hebt op een andere Global Goal. Zo kun je met een kleine stap al veel bijdragen aan het behalen van de Global Goals. In de infographic hieronder zie je met hoeveel Goals elke Global Goal verbonden is. Zo hebben wij proberen inzichtelijk te maken op hoeveel Global Goals jij impact hebt wanneer je enkele Goals toepast in jouw bedrijfsvoering.

Verbondenheid tussen de Global Goals

Wanneer je deze grafiek wat uitgebreider bekijkt dan zie je dat de Global Goals met elkaar verbonden zijn. Het aantal doelen waar de Global Goal mee is verbonden is in deze grafiek te zien. Voorbeeld: je ziet dat Global Goal nummer 6 verbonden is met 7 andere Global Goals.

De Dromenvanger Toolkit

Met de Dromenvanger Toolkit kun jij ook de Global Goals toepassen in jouw bedrijfsvoering. Zou jij je droom wel iets scherper voor je willen zien? En het voor jezelf makkelijker willen maken jouw droom te delen met je werknemers en je omgeving? Met deze Toolkit kun je de Global Goals ook toepassen in jouw bedrijfsvoering. Wil je dit ook? Schrijf je dan gratis in voor de Dromenvanger E-cademy en leer hoe jij met deze Toolkit impact kunt hebben!

Tips

In de komende weken komen er steeds meer tips online van hoe jij de Global Goals in jouw visie kunt implementeren. Wil jij elke week een tip in je mailbox ontvangen van hoe jij de Global Goals in je bedrijfsvoering kunt toepassen? Schrijf je dan hier gratis in en pas ze dan toe in de Dromenvanger toolkit!

Meer lezen over de Global Goals?

Wil je nog meer lezen van mij of van andere Global Goals experts? Lees dan bijvoorbeeld ook eens mijn whitepaper over de historische context van de Global Goals, de blog van Floris van der Sman over Global Goal 12 of de blog ‘Wat kun je als ondernemer nu doen aan de Global Goals?’ van Raoul Wijnberg.

Wil jij misschien ook tips delen over hoe je als ondernemer met de Global Goals aan de slag kan gaan of heb jij zelf een heel inspirerend verhaal? Stuur dan gerust een mailtje naar raoul@dutchnetworkgroup.com of naar rik@dutchnetworkgroup.com.

Rik Reuvekamp

Wil je meteen aan de slag met de Global Goals? Vraag een gratis adviesgesprek aan!

VISIE

Door mee te doen met de gratis Dromenvanger E-cademy leer je de Global Goals structureel te embedden in je dagelijkse bedrijfsvoering

GRATIS MEEDOEN

De 17 Global Goals van de Verenigde Naties

Global Goals

Ondernemers in ontwikkelingslanden steunen?

Kom in contact met en leer van andere bedrijvenambassadeurs en geef een kickstart aan ondernemers uit ontwikkelingslanden.

KOM IN ACTIE!
2018-02-19T16:14:14+00:00

Laat een reactie achter