Zet je dromen om in actie

Met de Dromenvangermethode zet je dromen om in actie. In deze stap benoem je acties die nodig zijn om van je huidige situatie naar je toekomstvisie te komen. Dat gaat stap voor stap, van mijlpaal naar mijlpaal.

In de vorige stap van de Dromenvanger E-cademy van Ondernemers voor Ondernemers heb je mijlpalen geplaatst. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van mogelijke acties. Bedenk ook zelf acties en verzin per actie een duidelijk icoontje voor de tekening. Inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeldtekeningen.
Extra tip: begin met acties voor het behalen van de eerste mijlpaal.

Dromenvanger Zet je dromen om in actie

De ondernemer onderneemt actie

  • Actie 1: Betrek je omgeving bij je plannen en mijlpalen. Hoe meer je met mensen praat over je plannen, hoe concreter je plannen worden. Overleg dus vooral met je gezin en je vrienden over je droom. Bespreek je zakelijke plannen met je boekhouder of accountant en je contactpersoon bij de bank. Je kunt met ze sparren en ze kunnen je helpen om op koers te blijven.
  • Actie 2: Stel niet uit wat je vandaag al kunt doen. Zijn er afspraken die je al kunt maken, informatiebrochures die je kunt aanvragen, mededelingen die je al op sociale media kunt posten over toekomstige plannen? Al begin je met iets kleins, zoals het verzamelen van e-mailadressen of het tekenen van een dromenvanger… als de kop er maar af is.
  • Actie 3: Maak tijd voor je droom, zet hem in je agenda. Wil jij bijvoorbeeld een lening aanvragen, en moet je daarvoor documenten verzamelen en een kredietaanvraag schrijven? Plan daar een dagdeel voor in. Zijn er beurzen, informatiemiddagen of open dagen die je wilt bezoeken? Zorg dan dat je geen andere verplichtingen hebt.. Houd je ook aan deze afspraken. Ze zijn minstens zo belangrijk als je andere dagelijkse verplichtingen.
  • Actie 4: Maak afspraken met anderen. Wil jij over een maand een kredietverzoek gereed hebben? Maak dan vast een afspraak met je accountant. Dit is een goede stok achter de deur. Wat je ook kunt doen, is elke maand met een vriend, familielid of collega-ondernemer bespreken hoe het gaat met je plannen. Vraag ze om streng te zijn. Het is makkelijk om al je tijd te besteden aan dagelijkse beslommeringen, maar op langere termijn is je toekomstvisie belangrijker.
    .

Verlies je Dromenvanger niet uit het oog

Jouw dromenvanger vertelt je waar je naartoe wilt, en welke obstakels je moet overwinnen. Geef de tekening een prominente plek in je huis of bij je bedrijf. Kijk er elke dag even naar en neem, als je afwijkt van je koers, de tijd om een alternatieve route te bedenken. Als het goed is, heb je rekening gehouden met eventuele belemmeringen. Maar ook met nieuwe tegenslagen kun jij omgaan, als je er maar voor zorgt dat je je doelen niet uit het oog verliest.

Hoe ver ben ik?

Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Met de Dromenvanger methode helpen we je daarom stapsgewijs je dromen realiseren. Bekijk hieronder bij welke stap je nu bent en welke stappen we nog gaan zetten. Bovendien kun je via dit overzicht altijd terug navigeren naar de stappen, die je reeds gezet hebt. Als je wilt kun je nu gelijk de laatste stap zetten en de verbinding zoeken met andere ondernemers via het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk.

Ik wil ook meehelpen de dromen van ondernemers in ontwikkelingslanden te realiseren.

Vertel me meer over het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk.

  • Bv. 0612345678
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Waarom mijn telefoonnummer? Door je telefoonnummer hier achter te laten, geef je toestemming om gebeld te worden met de vraag of je tevreden bent over de cursus en interesse hebt in meer informatie over het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk.

Aan de slag!

Dit is hét moment om je team in te schakelen. Samen bedenk je meer dan alleen. Heb je al je acties op een rijtje? Begin dan met het invullen van je ‘Multi-lane highway-actieplan’.
Teken de acties in je Dromenvanger. Begin bij de acties voor de eerste mijlpaal en werk als volgt: op de bovenste baan van de snelweg teken je de zakelijke acties; op de middelste baan je privé-acties; en op de onderste baan de acties voor je omgeving.

Voorbeeldtekeningen

Ondernemers in ontwikkelingslanden steunen?

Kom in contact met en leer van andere bedrijvenambassadeurs en geef een kickstart aan ondernemers uit ontwikkelingslanden.

KOM IN ACTIE!

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

Oxfam Novib logo
MKB Servicedesk logo
De Zaak logo
2017-07-19T15:05:14+00:00

Laat een reactie achter